Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους θα διανεμηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα

«Σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους 200 εκατ. το χρόνο και στους ένστολους άλλα 100 εκατ.» είπε ο πρωθυπουργός - Το ακριβές ύψος του πλεονάσματος για το 2013 θα προσδιοριστεί τον Απρίλιο του 2014

Με περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αναμένεται να ενισχυθούν το επόμενο έτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής λίγο πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να προσδιορίσει ποιο θα είναι ακριβώς το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραπέμποντας στον Απρίλιο του 2014 όταν θα είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι σε δύο από τις πλέον ευάλωτες ομάδες, χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, το 2014 θα διανεμηθούν περίπου 300 εκατ.ευρώ. «Αν δοθούν σε 300 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους 200 εκατ. το χρόνο και στους ένστολους άλλα 100 περίπου αυτά φτάνουν τα 300 εκατ.», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Και εκτιμούμε ότι θα περισσέψουν κι άλλα για να βοηθήσουμε κι άλλες κοινωνικές ομάδες».

Κατά τον κ. Σαμαρά η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος «θα είναι η πρώτη σημαντική ανακούφιση σε συμπολίτες μας που αδικήθηκαν και που υποφέρουν
και θα δώσει και σημαντική ενίσχυση στην κοινωνική συνοχή». Χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς έκανε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής «ενοχλεί, εκνευρίζει τους λαϊκιστές οι οποίοι πυροδοτούν την κοινωνική έκρηξη αλλά η κοινωνία δεν σας ακούει! Σας ακούει; 30-40 ήταν απ' έξω σήμερα!», αναφερόμενος στη διαδήλωση που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

«Γι' αυτό και δεν θέλετε να ακούσετε για το πρωτογενές πλεόνασμα. Γιατί γνώριζαν ότι θα μας δώσουν πόρους να επιστρέψουμε στην κοινωνία, να δώσουμε ελπίδα στην κοινωνία. Εσείς την θέλετε την κοινωνία σε απόγνωση. Είναι τελικά το πρωτογενές πλεόνασμα η έμπρακτη απόδειξη πως η ανάκαμψη θα συνοδεύεται από μέτρα ανακούφισης», έκλεισε την τοποθέτησή του για το κοινωνικό πλεόνασμα ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου