Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας: Ποιοι φεύγουν το 2014

Συμφωνία Μητσοτάκη- τρόικας για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014. Ποιοι θα δουν τη πόρτα του εξόδου
Δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας ξεκινά με τον νέο χρόνο. Σύμφωνα με το Έθνος, το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει 5.000 από τους ΟΤΑ, 5.000 από τον ΕΟΠΥΥ και 2.500 από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα προέλθει η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014 σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα κατά την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών καταγράφηκε κλίμα συμφωνίας αλλά το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα αφού η συζήτηση διακόπηκε λόγω της διαδικασίας που ξεκίνησε στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε καταρχήν αξιολόγηση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης για το Δημόσιο την τρέχουσα περίοδο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες για την πρώτη φάση της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου και τις απολύσεις 2.000 υπαλλήλων από την ΕΡΤ, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι για τις υποχρεωτικές απομακρύνσεις (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014), όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ειδικότερα, στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014 περιλαμβάνονται:

*5.000 υπάλληλοι από την Τοπική αυτοδιοίκηση. Το πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα αφορά κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους των δήμων και των νομικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την πρόταση ΚΕΔΕ για εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα ενώ ένα μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού θα προκύψει υποχρεωτικά από την αξιολόγηση των ΟΤΑ.

*5.000 υπάλληλοι από την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το νέο κύμα συγχώνευσης των νοσοκομείων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στους 5.000 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περιλαμβάνονται γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απασχολούνται σε δομές του πρώην ΙΚΑ καθώς και διοικητικό προσωπικό.

*2.500 υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των μεγάλων ΝΠΔΔ (π.χ ΟΑΕΔ) από τα οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.500 υπάλληλοι κυρίως υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαμηλών προσόντων.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου