Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Πειραιώς: Εσπασε ρεκόρ η συμμετοχή στην ΑΜΚ


Της Αναστασίας Παπαιωάννου (πηγή euro2day)
Ιδιωτικά κεφάλαια που φτάνουν στο 19% της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου συγκέντρωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό υπερβαίνει τα 1,4 δισ. ευρώ. Αναλογία κάτω από 4,65 νέες μετοχές για κάθε warrant.
Όλα τα κοντέρ ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών έσπασε η αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς καθώς τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες τα 1,4 δισ. ευρώ, ή αλλιώς το 19% της ΑΜΚ ύψους 7,33 δισ. ευρώ. Με βάση αυτό το δεδομένο αντιστοιχούν σε κάτι λιγότερο από 4,65 νέες μετοχές για κάθε warrant.

Η BCP κάλυψε, όπως δεσμεύτηκε, το σύνολό της την ιδιωτικής τοποθέτησης,ύψους 400 εκατ. ευρώ, η Societe Generale έβαλε από την πλευρά της 170 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ, ενώ ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ η συμμετοχή ξένων χαρτοφυλακίων.
Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για να μπουν στην αύξηση κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, καθώς μόνο για το σκέλος της ιδιωτικής τοποθέτησης για αδιάθετες μετοχές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συνολική προσφορά κεφαλαίων ύψους 1,7 δισ. ευρώ και τελικώς αντλήθηκαν 500 εκατ. ευρώ.
Η BCP όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης δεν δεσμεύεται να διατηρήσει τις μετοχές Πειραιώς που θα αποκτήσει καλύπτοντας με 400 εκατ. ευρώ την ιδιωτική τοποθέτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πορτογάλοι προτίθενται να πουλήσουν τις μετοχές Πειραιώς που θα αποκτήσουν μετά την παρέλευση 6 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Πρόθεση που είχαν δημοσιοποιήσει στην ανακοίνωση την οποία είχαν εκδώσει στην Πορτογαλία για τη συμφωνία μεταβίβασης της Millennium στην Πειραιώς.
Με την ολοκλήρωση της άσκησης των δικαιωμάτων, σήμερα το απόγευμα, με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη της ανακεφαλαιοποιησης των συστημικών τραπεζών, εκ των οποίων οι τρεις (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς) κατάφεραν να καλύψουν το 10% με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η Eurobank ανακεφαλαιοποιηθηκε πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου