Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ;

Την δέσμευσή τους ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν αναπτύξει δημοσιονομικές στρατηγικές που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα των προϋπολογισμών τους επανέλαβαν οι χώρες της G-20.

Επίσης «προέτρεψαν» την διεθνή κοινότητα να άρει το τραπεζικό απόρρητο, ενώ τόνισαν ότι η παγκόσμια οικονομία απέφυγε μεν τους «μεγάλους κινδύνους» αλλά εξακολουθεί να καταγράφεται «άνιση» ανάκαμψη από την κρίση σε διεθνές επίπεδο. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20, στην κοινή ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνόδου τους στην Ουάσινγκτον, επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους για βιώσιμη δημοσιονομική στρατηγική. «Η δημοσιονομική βιωσιμότητα στις ανεπτυγμένες οικονομίες παραμένει θεμελιώδης» σημειώνουν.

 «Οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα αναπτύξουν μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές στρατηγικές πριν από την πραγματοποίηση της συνόδου της Αγίας Πετρούπολης», η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου, αναφέρει η ανακοίνωση, απηχώντας τη φρασεολογία που είχε υιοθετηθεί στο τέλος της προηγούμενης τέτοιας συνόδου, τον Φεβρουάριο.

Άρση του τραπεζικού απορρήτου

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες «προέτρεψαν» την διεθνή κοινότητα να άρει το τραπεζικό απόρρητο και υπενθύμισαν ότι η παγκόσμια οικονομία απέφυγε μεν τους «μεγάλους κινδύνους», αλλά εξακολουθεί να καταγράφεται «άνιση» ανάκαμψη από την κρίση σε διεθνές επίπεδο. «Προτρέπουμε όλες τις εθνικές αρχές να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών» στο πεδίο των τραπεζών, καθώς και να θεσπίσουν έναν «γενικό κανόνα» που θα ισχύει σε όλο τον κόσμο και θα προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου», ανέφερε η τελική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου